Pasaulis prasideda nuo smėlio dulkės, nuo žolės, nuo vieno žmogaus aidų ir širdies krustelėjimo.....Sigitas Geda

 

Paieška svetainėje

Dabar svetainėje 55 svečiai ir narių nėra

Lankomumas

Straipsnių peržiūrėjimai
1743530

Kritiškas, atviras, stiprus

KAS logo transp 1

nerukysiu

Svetainės serveris

Informacija pirmokų tėvams

pirmokas

olimp karta

dienyno logo 

Tu ne vienas!

tunevienas

Sveika mokykla

EMP sugedo 210x105

Apie sveiką gyvenseną pradinukams pasakojo Veisiejų S. Gedos alumnė sveikatingumo trenerė
 Žaneta Valiulytė

 

Karjeros specialistė Irma Kunsevičienė

zanet 

2023 m. vasario 20, 22 d. 1-4 klasių mokinukams užsiėmimus „Sveika gyvensena: profesija ir gyvenimo būdas“ vedė buvusi Veisiejų S. Gedos gimnazijos alumnė, buvusi LSU studijų programos  „Pratimai, mityba ir streso valdymas“ studentė, dabar dirbanti Lazdijų sporto centre trenere Žaneta Valiulytė. 

Pradžioje viešnia vaikams papasakojo apie savo karjeros kelią: kaip ir kada ji pradėjo savo sportinę karjerą, kaip jai sekėsi, dalijosi savo pasiekimais sporte, kas labiausiai motyvavo sportuoti ir siekti rezultato, nuoširdžiai dalijosi studijavimo bei darbo patirtimi, atsakinėjo į vaikų pateiktus klausimus ir parodė dalį savo iškovotų medalių. 

Sveika gyvensena – tai jos profesija ir gyvenimo būdas, kuriuo visada skatina sekti ir kitus. Alumnė Žaneta mokiniams pasakojo apie sveiką gyvenseną: kas tai yra, kas įeina į šią sąvoką, kodėl rekomenduojama gyventi sveikai. Išvardijo ką vadiname sveika mityba ir parodė video „Kodėl svarbu valgyti sveiką maistą?“. Mokiniai dar kartą prisiminė kas tai yra sveika mityba ir kuo ji naudinga organizmui. Vėliau sekė klausimai iš šios temos, mokiniai puikiai atsakinėjo. Jie suprato, kodėl reikia vartoti daug vandens, daržovių, vaisių, vengti greito maisto, pusfabrikačių, saldumynų, kuo mažiau sėdėti prie ekranų. Dar viena svarbi sveikos gyvensenos dalis yra fizinis aktyvumas. Mokiniai patys ir su trenerės pagalba vardijo fizinio aktyvumo veiklas, kiek laiko kasdien reikia būti fiziškai aktyviems, paskui visi aptarė fizinio aktyvumo naudą. Emocijos taip pat yra kiekvieno mūsų gyvenimo dalis, mes jūs neišvengsime, todėl labai svarbu jas pajutus įsivardinti, išjausti, ir, jeigu reikia, gebėti suvaldyti, rasti nusiraminimo būdų. Tinkamas dienos režimas – tai taip pat sveikos gyvensenos dalis. Trenerė kalbėjo ir apie miego, tinkamo aktyvumo ir poilsio ritmo, kad pailsėtų kūnas ir smegenys, svarbą. Išklausę sveikatingumo trenerės žodžius apie sveiką gyvenseną, visi žiūrėjome filmuką „Pažadas sveikatai“, po kurio pasižadėjome gyventi sveikai. 

  • 01
  • 02
  • 03
  • 04
  • 05
  • 06

,,Erasmus+"

ErasmusES

Vizija, misija, filosofija...

veisieju s gedos g

kokybes kr

facebook

Modernių ir saugių erdvių
sukūrimas bendrojo ugdymo
įstaigose Lazdijų Lrajono
savivaldybėje

gamtdidelisbeuzras

nsa

apruoinimas

socitrauktis

Pamokų laikas

I.     8.00-8.45
II.    8.50-9.35
III.   9.45 -10.30
IV.   10.50-11.35
V.    11.55-12.40
VI.   12.55-13.40
VII.  13.50-14.35
VIII. 14.40-15.25

Patyčių dėžutė

patyc dezut logo

lions quest

Rėmėjai

auginam ateiti

 Mokyklos 
bendruomenė dėkoja
visiems pervedusiems
1,2% sumokėtų savo 
pajamų mūsų mokyklai